Poznavanje i upotreba eteričnih ulja

U nastavnom kolegiju poznavanje i upotreba eteričnih ulja obrađeno je područje koje obuhvaća osnove botanike, podjele, načine dobivanja i upotrebe eteričnih ulja, te njihove monografije. U ovom kolegiju obrađivati ćemo: kratka povijest aromaterapije, dio botanike obrađen je na način da daje kratak pregled sistematike, osnova morfologije, načina razmnožavanja.

Eterična ulja obrađena su po osnovnim podjelama, posebno sa naglaskom na djelovanju kemijskog sastava eteričnih ulja na sustave organizma, uz eterična ulja predstavljena su i bazna ulja sa svojim osnovnim karakteristikama i indikacijama za upotrebu. U monografijama eteričnih ulja opisana su eterična ulja kroz kratak povijesni prikaz upotrebe same biljke, indikacije i  kontraindikacije za primjenu i načini primjene svakog eteričnog ulja.

Na kraju svakog poglavlja nalaze se pitanja za ponavljanje i provjeru usvojenosti gradiva kroz koje ćete moći provjeriti stupanj usvojenosti gradiva. Na vježbama koje su sastavni dio ovog kolegija upoznati ćete se sa uljima i pravilima miješanja, te koncentracijama. Kroz izradu vlastitih mješavina utvrditi ćete znanje o uljima.

Sadržaj kolegija:

  • Botanika
  • Uvod u eterična ulja
  • Upotreba eteričnih ulja
  • Djelovanje eteričnih ulja
  • Vježbe

etericna ulja

Naše stranice koriste "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Za nastavak kliknite "OK".