Fitoterapija u Zadru. Upisi u tijeku!

Učilište Galbanum je jedino Učilište u Hrvatskoj koje ima odobrenje MZO za izvođenje programa osposobljavanja fitoterapeut s upisom u radnu e-knjižicu.

Fitoterapeut

Ljekovito bilje i pripravci od ljekovitog bilja najstariji su način liječenja različitih bolesti. Fitoterapija danas predstavlja osnovu očuvanja zdravlja i dodatnu mogućnost prevencije i liječenja blažih oblika bolesti.

Stoljeća uporabe u narodnoj medicini potkrijepljena su današnjim znanstvenim i kliničkim istraživanjima o djelotvornosti i neškodljivosti pa modernu fitoterapiju ne smijemo nikako svrstavati u alternativnu medicinu, već je sagledavati kao dio znanstvene medicine.

Kod provođenja fitoterapije treba biti strpljiv jer su djelovanje, a time i rezultati spori. S ljekovitim biljem ne možemo sve izliječiti, ali s njime unosimo u organizam vrlo vrijedne tvari (eterična ulja, vitamine, prirodne antioksidanse, flavonoide, minerale, enzime... ), te ga jačamo i činimo otpornijim, poboljšavamo metaboličke procese, odstranjujemo štetne tvari iz organizma.

Ljekovito bilje, ukoliko se upotrebljava na ispravan način, gotovo da i nema neželjene učinke, a ako ih i ima tada su one svedene na najmanju moguću mjeru.Znanja koja se stječu osposobljavanjem za fitoterapeuta:

 • osnove anatomije i fiziologije, psihologije, prehrane i interne medicine
 • upoznavanje s ljekovitim biljem i načinima njihove uporabe
 • razlikovanje i korištenje odgovarajuće kombinacije ljekovitih biljaka za izradu čajnih mješavina i tikktura po potrebi klijenta
 • pripravljanje čajnih mješavina, tinktura i masti
 • određivanje doze i dužine primjene određenog pripravkaPredmetna područja

Opći dio kolegijaStručni dio kolegija
ANATOMIJA PSIHOLOGIJA FARMAKOGNOZIJA S OSNOVNOM FITOTERAPIJOM
FIZIOLOGIJA PREHRANA PRAKTIČNI DIO I VJEŽBE
DERMATOLOGIJA INTERNA MEDICINA  ZAVRŠNA PROVJERA
   Završna provjera se sastoji od obrane završnog rada i pismenog ispita.

Termini održavanja nastave

Veljača

Ožujak

Travanj

Svibanj

Lipanj

01.02. - 02.02.

08.02. - 09.02.

21.03 - 22.03.

28.03. - 29.03.

18.04. - 19.04.

Termini dostupni uskoro

Termini dostupni uskoro

Preostali termini održavanja nastave bit će dostupni kroz nekoliko dana. Završni ispit predviđen je za kraj lipnja 2020.

Lokacija održavanja nastave

Udruženje obrtnika Zadar,  Špire Brusine 11, 23000 Zadar

KAKO SE UPISATI?

Za sve programe potrebno je izvršiti upis koji se sastoji od ispunjavanja upisnice, sklapanja ugovora o školovanju, te plaćanja upisnine.

Postupak upisa: ispunjenu upisnicu sa odabranim programom poslati na naš e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili donijeti osobno u tajništvo škole. Upisnicu možete preuzeti ovdje: UPISNICA

 Za upis je potrebno priložiti sljedeće dokumente (kopije):

 • rodni list
 • domovnica
 • svjedodžba ili diploma
Potpisivanjem ugovora i plaćanjem upisnine, polaznik osigurava svoje mjesto u programu obrazovanja. Uvjet za polaganje završnog ispita je plaćena školarina u cijelosti.
 

NAČINI PLAĆANJA?

 • Redovitim mjesečnim uplatama na račun škole
 • Jednokratno (gotovinom)
 • Obročno plaćanje kreće od dana upisa

Voditelj obrazovanja

Frane Herenda

mag. pharm. Frane Herenda

Rođen sam 1983. u Zadru. Završio sam gimnaziju Franje Petrića i farmaciju na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu. Godinama sam radio u marketingu i prodaji velikih farmaceutskih i kozmetičkih tvrtki.

Danas savjetujem pacijente o prirodnim terapijama i držim predavanja, kako o fitoaromaterapiji, tako i o prirodnoj kozmetici. Napisao sam dva romana, zbirku pjesama i  knjigu “Prirodna kozmetika”.

http://franeherenda.com/

100% Čista eterična ulja!

Kontaktirajte nas

Učilište Galbanum, Nova cesta 4, Zagreb (Trešnjevka)

091/1255-550 / (+385) 01/3794-568

 • dummy info@galbanum.hr

NEWSLETTER

Za više informacija o seminarima i radionicama pretplatite se na naš Newsletter...

* indicates required

Search